Termeni și condiții de utilizare

1. CONDITIILE DE UTILIZARE A WEBSITE-ULUI SI POLITICA DE VANZARE ONLINE

Acesta este website-ul oficial al DATACON SOLUTIONS.
Proprietarul si detinatorul de drept al website-ului www.datacon.ro este SC DATACON SOLUTIONS SRL.
Conditiile de utilizare se refera exclusiv la website-ul www.datacon.ro.
Tarifele, bonusurile şi serviciile DATACON SOLUTIONS prezentate în broşuri, pliante sau ghiduri de utilizare au caracter orientativ. Informaţiile complete şi actualizate sunt disponibile în permanenţă pe website-ul DATACON SOLUTIONS.
Acesul in vederea efectuarii unei Comenzii ii este permis oricarui Cumparator.
Continutul site-ului www.datacon.ro nu poate fi reprodus, modificat, transferat, distribuit, republicat, copiat sau transmis în orice forma, incluzând dar nelimitându-se la forma electronica fara permisiunea anterioara scrisa a DATACON SOLUTIONS.
Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
Materialele publicate si continutul www.datacon.ro pot fi utilizate în scop personal, fiind interzisa comercializarea acestora.
DATACON SOLUTIONS nu este responsabil pentru prejudiciile aduse prin folosirea neautorizata a informatiilor de pe www.datacon.ro.
Toate tarifele aferente Bunurilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.
DATACON SOLUTIONS îsi rezerva dreptul de a face modificari în materialele si continutul www.datacon.ro în functie de schimbarile ce au loc cu privire la produsele si serviciile comercializate.
DATACON SOLUTIONS nu este responsabil de costurile si/sau pierderile materiale, rezultate din folosirea informatiilor din www.datacon.ro.
DATACON SOLUTIONS îsi rezerva dreptul de a taxa unele dintre serviciile oferite pe www.datacon.ro, situatie în care te va infoma în prealabil despre taxarea acestor servicii.
DATACON SOLUTIONS nu este responsabil pentru nici un fel de prejudiciu care a survenit ca urmare a unor disfunctionalitati de orice fel ale www.datacon.ro.
DATACON SOLUTIONS nu îsi asuma responsabilitatea pentru veridicitatea infomatiilor furnizate de terte parti pe www.datacon.ro.
DATACON SOLUTIONS îsi rezerva dreptul de a modifica în orice moment continutul si structura website-ului.
Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor care sunt disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

2. COMANDA


Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un Bun este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui Bun in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a Bunului.
Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.
Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil, agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.
Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in cazul in care datele furnizate de catre Cumparator, pe Site sunt incomplete sau incorecte.
In cazul in care un Bun comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea Bunului in termen de maxim 3 zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.
Conform Ordonantei de urgenta nr. 34/2014, in cazul in care Cumparatorul solicita retragerea din Contract in termenul legal de 14 zile din momentul receptionarii Bunului, acesta trebuie sa informeze Vanzatorul, utilizand formularul de retur. In aceasta situatie Cumparatorul va returna Vanzatorului si eventualele cadouri, accesorii si toate documentele care au insotit Bunul.
Costurile pentru returnarea produsului vor fi suportate de catre Cumparator.
In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa Cumparatorului contravaloarea Bunului, in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract. Suma va fi returnata prin virament bancar.
Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile.
Cumparatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii Bunurilor care rezultă din manipulări, altele decât cele necesare pentru determinarea naturii, calităţilor şi funcţionării produselor.
De asemenea, este responsabil sa inapoieze produsul insotit de eticheta initiala, intacta, in ambalajul original, care contine codul de identificare al produsului.


3. BUNURI PENTRU CARE NU SE ASIGURA DREPTUL DE RETRAGERE


Sunt exceptate de la dreptul de retragere din Contract următoarele:
– furnizarea de Bunuri al căror preţ depinde de fluctuaţiile de pe piaţa financiară pe care Vanzatorul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
– furnizarea de Bunuri confecţionate după specificaţiile prezentate de Cumparator sau personalizate în mod clar;
– furnizarea de Bunuri care sunt susceptibile a se deteriora sau expira rapid;
– furnizarea de Bunuri care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
– contractele în cazul cărora Cumparatorul a solicitat în mod special Vanzatorului să se deplaseze la domiciliul său pentru a efectua lucrări urgente de reparaţie sau de întreţinere. Dacă, cu ocazia unei astfel de vizite, Vanzatorul prestează alte servicii în afara celor solicitate în mod expres de Cumparator sau furnizează alte Bunuri decât piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrărilor de întreţinere sau de reparaţie, dreptul de retragere se aplică respectivelor Servicii sau Bunuri suplimentare;
– furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material, dacă prestarea a început cu acordul prealabil expres al Cumparatorului şi după ce acesta a confirmat că a luat cunoştinţă de faptul că îşi va pierde dreptul la retragere.

4. CONFIDENTIALITATE

Informatiile de orice natura furnizate de catre Cumparator Vanzatorului, vor ramane in confidentialitatea Vanzatorului.
Nici o declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.
5. PUBLICITATE
Newsletter-ele DATACON SOLUTIONS asigura confidentialitatea si securitatea informatiilor.
In momentul in care, Cumparatorul isi creaza un Cont pe Site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere.
Optiunea cu privire la acordul emis de catre Client, poate fi modificata in orice moment, prin contactarea DATACON SOLUTIONS in acest sens.
Renuntarea la primirea Newslettere-lor de catre Cumparator se poate face prin e-mail la office@datacon.ro.
6. FACTURARE – PLATA
Preturile, Bunurilor si Serviciilor afisate in cadrul site-ului www.datacon.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare.
Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri vandute de DATACON SOLUTIONS, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii, in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in Contul sau.
Pentru o corecta comunicare a facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont.
Prin trimiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin adaugarea acestora de catre DATACON SOLUTIONS in Contul sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail mentionata in Contul sau.

7. LIVRAREA BUNURILOR


Vanzatorul se obliga sa livreze Bunurile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator conform optiunii Clientului.
Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Costul transportului este de 14 ron tva inclus, iar la comenzi peste 500 ron tva inclus este gratuit.

8.PROMOŢII ŞI OFERTE SPECIALE

DATACON SOLUTIONS îşi stabileşte singură regulamentele promoţiilor şi a concursurilor pe care le organizează, respectând Ordonanta de urgenta nr. 99/2000. Aceste regulamente sunt aduse la cunoştinta eventualilor participanţi prin intermediul site-ului.
De promoţii beneficiază doar acele comenzi care respectă întocmai regulile afişate pe site. De asemenea promoţiile şi preţurile promoţionale se aplică doar comenzilor care sunt înregistrate pe site în intervalul de timp în care promoţia este validă şi în limita stocului disponibil. DATACON SOLUTIONS nu garantează disponibilitatea pe stoc a tuturor produselor pentru promoţie și o poate întrerupe sau anula în orice moment fără nici o notificare prealabilă.

9.GARANTIA PRODUSELOR

Toate produsele comercializate de catre magazinul nostru online, beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.
Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.
Certificatele de garantie sunt emise de catre DATACON SOLUTIONS si insotesc fiecare produs achizitionat, cu toate detaliile necesare unei interventii de garantie pe durata termenului de garantie.

Procedura de asigurare a garantiilor:
9.1. Receptia produselor reclamate defecte in service
Produsele defecte, expediate catre DATACON SOLUTIONS, prin curier sau livrate personal la centrul nostru de service, trebuie sa fie obligatoriu insotite de copie a facturii de achizitie, certificatul de garantie in original, si o descriere completa a defectului semnalat. Inainte de a trimite produsul, va rugam sa va asigurati ca pe colet este aplicata o eticheta care sa contina urmatoarele informatii:
Expeditor: Nume Prenume
Adresa: Str. Nr. Localitate, Judet
Destinatar: SC DATACON SOLUTIONS SRL
Adresa: Str. Campului Nr. 91 Loc. Cluj-Napoca Jud. Cluj, 0757 556859

9.2. Diagnosticarea
Diagnosticarea produsului se face in cel mult 24 ore de la receptia produsului defect in Centrul de Service. In cel mai scurt timp, dar nu mai mult de 15 zile lucratoare de la receptie, DATACON SOLUTIONS se obliga sa comunice beneficiarului diagnosticul, masura reparatorie care va fi aplicata si estimarea termenului la care produsul va fi readus in stare de functionare.

9.3. Remedierea
Masurile reparatorii pot fi: depanarea produsului, inlocuirea partiala sau integrala, mergand pana la returnarea contravalorii produsului in lipsa altei solutii.

9.4. Returul la client
Dupa readucerea produsului in stare de functionare, aveti posibilitatea de a ridica produsul direct din Centrul nostru de Service sau sa solicitati expedierea sa prin curier.
Termenele de expediere sunt de maxim 48 de ore.
Timpul de nefunctionare prelungeste in mod corespunzator termenul de garantie. Acest interval se considera din momentul inregistrarii in unitatea de service, pana la aducerea produsului in stare de utilizare normala si notificarea in scris, in vederea ridicarii produsului, sau pana la predarea efectiva a produsului catre consumator.

9.5.Serviciul de garantie nu asigura garantie pt:
a. produsele care nu beneficiaza de certificat de garantie emis de DATACON SOLUTIONS;
b. produsele pentru care a expirat perioada de garantie;
c. produsele pentru care defectul reclamat nu se manifesta;
d. produsele care nu se incadreaza in conditiile de acordare a garantiei.

De asemenea, DATACON SOLUTIONS isi rezerva dreptul de a nu raspunde pentru :
– durata si starea produselor livrate prin alte companii de curierat, decat cele agreate;
– produse deteriorate in timpul transportului ca urmare a ambalarii necorespunzatoare.

9.6.Conditii de garantie
Conditiile de garantie se asigura în conformitate cu prevederile O.G.21/1992 si Legea 449/2003 cu modificarile ulterioare si declaram ca produsul livrat corespunde documentatiilor de executie ale fabricantului si este în conformitate cu reglementarile legale în vigoare în România si în Comunitatea Europeana.
Conform Legii 449/2003 aplicabila persoanelor fizice Garantia Legala de Conformitate este de 2 ani si se acorda în baza Documentului de Vânzare.
Termenul de garantie comerciala este cel specificat în certificatul de garantie. Durata medie de utilizare a produselor este de 3-5 ani.
Garantia nu acopera eventualele modificari hard sau soft executate de cumparator si nu suntem în nici un caz raspunzatori în fata tertilor care au achizitionat produsele comercializate de noi prin acestia.
Nu se acorda garantie produselor care prezinta nefunctionalitati datorate manipularii sau instalarii improprii sau folosirii neconforme cu instructiunile de utilizare.
De asemenea nu se va acorda garantie în cazul deteriorarii fizice a produsului, sau in cazul lipsei sau distrugerii seriei de fabricatie si/sau etichetelor.

10.RETURNAREA PRODUSELOR


Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.G. 130/2000. Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 15 zile lucratoare de la primirea produsului sau. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in termen de 5 zile lucratoare de la anuntarea in scris a returnarii produsului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s-a facut expedierea.DATACON SOLUTIONS va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris. Suma inapoiata nu include cheltuielile de transport. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, produse murdare, ambalaj deteriorat etc.
Produsele se livreaza cu programe software licentiate. Modificarile de configurare si utilizarea incorecta a produselor software exonereaza vânzatorul de orice raspundere.

11.PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL


DATACON SOLUTIONS isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate nelimitat teritorial sau temporar de catre DATACON SOLUTIONS.
Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.
Rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, in special a datelor incomplete sau inexacte;
Transformarea in date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conforma legii 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date;
Notificarea catre tertii carora le-au fost dezvaluite datele, daca aceasta notificare nu se dovedeste imposibila sau nu presupune un efort disproportionat fata de interesul legitim care ar putea fi lezat.
De asemenea, DATACON SOLUTIONS poate furniza datele Cumparatorului cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora, prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizori de servicii de marketing, curierat, servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii, furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a Bunurilor si Serviciilor noastre, asigurători.
Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Cos de Cumparaturi

Folosim cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență online. Prin acordul dumneavoastră, acceptați utilizarea cookie-urilor în conformitate cu politica noastră privind cookie-urile.

Privacy Settings saved!
Setari de confidentialitate

Când vizitați oricare site web, acesta poate stoca sau prelua informații în browserul dumneavoastră, în cea mai mare parte sub forma de cookie-uri. Controlați serviciile personale pentru cookie-uri aici.


Din motive performante, utilizăm Cloudflare ca rețea CDN. Acest lucru salvează un cookie "__cfduid" pentru a aplica setările de securitate pentru fiecare client. Acest cookie este strict necesar pentru caracteristicile de securitate ale Cloudflare și nu poate fi dezactivat.

Pentru a utiliza acest site web, utilizăm următoarele cookie-uri necesare din punct de vedere tehnic

Refuz tot
Accept tot
Scroll to Top